dimecres, 18 de juliol del 2012

14/7/2012 - SEGONA TROBADA AL MOLÍ

El dissabte dia 14 de juliol ens hem tornat a trobar al Molí a 2/4 de 7 de la tarda.  Una bona colla de gent ens posem mans a la feina i amb un parell d'horetes veiem com la nostra neteja va canviant tota la fesomia del Molí, ho podeu comprovar a les fotografies, un èxit de gent i de feina feta !

La Ma. Teresa Massons, ens ha fet saber, referent a la informació del post de la sessió informativa, que les noticies que es tenen del Molí de l'any 1350 no són per una venda d'oliveres, que va ser una compensació a la família Jordà donant un camp d'oliveres perquè en Ros de Pineda havia fet la bassa del molí i li havia pres un camp seu, és a dir, venia a ser una compensació per una "expropiació forçosa".

També ens diu que la bassa estava just davant Can Toni Casas, a l'altra banda del camí. Ara però el camí s'ha desviat i aquesta zona s'ha integrat amb la finca de Can Toni Casas, per la qual cosa seria molt difícil de refer, encara que sí que es podria refer o netejar, el recorregut del rec des de la bassa fins al molí.

En Quim Creus, a través del facebook, ens diu que al voltant del molí hi ha les restes del primer carrer empedrat de Santa Susanna, que fa quinze anys li va confirmar una arqueòloga de la Universitat de Barcelona, quan es va fer una neteja a fons per primera vegada.

El proper dissabte dia 21 de juliol, els nens, nenes i caps de l'Esplai de Santa Susanna pujaran al Molí per donar un cop de ma en les tasques de neteja.

I a les 18 hores, comptarem amb la presència d'en Marc Bosch de Dòria, de l'empresa Antequem, dedicada a l'arqueologia i el patrimoni cultural, per assessorar-nos per a properes intervencions.

En Marc Bosch va realitzar els treballs de confecció del Mapa del Patrimoni de Santa Susanna, que es va presentar en públic dins les Jornades del Patrimoni que es van fer l'any 2010.

Us esperem el proper dissabte, a els sis de la tarda, al Molí Fariner !!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada